Прес-центр8 листопада 2018, 12:11

Підвели підсумки всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна»

Сьогодні 8 листопада в Марківській гімназії підвели підсумки проведеного конкурсу краєзнавчо-дослідницьких робіт за результатам проведення експедиції «Моя Батьківщина – Україна». З метою виховання в учнівської молоді патріотизму, любові до України, поваги до народних звичаїв, традицій, духовних і культурних цінностей українського народу до участі в конкурсі запрошувалися вихованці, слухачі, учні позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, а також дитячі громадські об’єднання та організації, клуби за місцем проживання та окремі їх вихованці відповідного віку. За умовами конкурсу учасники повинні були проводити краєзнавчу, пошукову, науково-дослідницьку роботу, збирати емпіричні дані, фактичний матеріал, статистичну інформацію під час походів, експедицій. роботи в бібліотеках та архівах, а також під час тематичних змін у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Тож приймалися як колективні роботи та й індивідуальні.

На початку заходу учасників та присутніх привітали шановні гості заступник голови Марківської районної ради Галина Худик, начальник відділу освіти Марківської райдержадміністрації Анатолій Бородавка та голова журі, завідувач районним методичним кабінетом відділу освіти райдержадміністрації Світлана Босенко. До складу суддівської колегії ввійшли досвідчені педагоги, науково-педагогічні працівники.

В районному турі дослідницької експедиції захищали  свої роботи три учасники: учениця Марківської гімназії Юлія Кравцова з роботою під назвою «Рядовий перемоги», учениця Бондарівської гімназії Вероніка Вощило з дослідницькою роботою «Найдорожча пісня, з якою мати колисала» та колективна наукова праця учнів Караван-Солодківської  ЗОШ І-ІІІ ст. під назвою «Український національний рух. Створення та діяльність УПА», яку захищав Сущенко Денис. В ході проведення заходу журі в складі методистів та вчителів ЗНЗ району виносили певні висновки та об’єктивно оцінювали юних науковців.

            Переможці та призери наукових робіт Всеукраїнської краєзнавчої експедиції отримали грамоти Марківської райдержадміністрації та районної ради та пам’ятні подарунки.