Прес-центр25 квітня 2018, 17:04

Попри війну плани з відновлення спортивної інфраструктури вдалося втілити, – Юрій Гарбуз

«Півтора роки тому було розроблено програму з відновлення спортивної інфраструктури Луганської області. Підбиваючи підсумки 2017-го року, пишаюся тим, що, попри війну, плани вдалося втілити», - наголосив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз під час засідання колегії управління молоді та спорту облдержадміністрації.

Очільник області, звертаючись до представників спортивної галузі, висловив вдячність за виконану роботу. «Професійні види спорту вимагають належної бази, умов для тренерського складу та циклу підготовки спортсменів. Такі умови створені у Кремінній», – зауважив Юрій Гарбуз. «Інше, важливе для нас завдання, – популяризувати активний спосіб життя серед дітей та молоді. Для цього будуються спортивні майданчики, футбольні поля. У поточному році ми будемо ще активніше розвивати спортивну інфраструктуру у містах і селах області», – додав він.

За словами начальника управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації Антона Волохова, у 2017 році на фінансування галузі було спрямовано 31,7 млн грн, зокрема 17 млн грн пішли на ремонт та реконструкцію спортивних об’єктів області. За кошти обласного бюджету відремонтовано та реконструйовано дитячо-юнацькі спортивні школи в Троїцьку, Лисичанську, а також стадіон «Нива» в Сватовому, побудований спортивний зал в Луганському обласному ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої Гвардії».

У містах і районах області практично завершені роботи з облаштування спортмайданчиків з комплексом споруд для занять фізичною культурою. На сьогодні зроблено 38 майданчиків на суму 2,7 млн грн.

У минулому році міста та райони області в рамках реалізації бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям» брали участь у конкурсі проектів, який проводило Міністерство регіонального розвитку України. Від Луганщини було подано 26 проектів, з яких 6 – затверджено. Наразі ведеться будівництво в Міловському, Станично-Луганському, Новоайдарському та Старобільському районах.

«На сьогоднішній день стало можливим охоплювати 55 видів спорту таких як: легка і важка атлетика, гімнастика спортивна, велоспорт, стрибки у воду, боротьба греко-римська, бокс, дзюдо, футбол, пауерліфтинг, акробатичний рок-н-рол, підводний спорт та інші», - зазначив Антон Волохов.

За його словами, у 2017 році 46 спортсменів від Луганщини що увійшли до складу збірної команди України з олімпійських видів спорту та 44 спортсмени з неолімпійських видів спорту. За минулий рік спортсмени Луганської області здобули на світових, європейських та всеукраїнських змаганнях 1091 медаль.

На Дефлімпійських іграх 2017 року у складі збірної України чотири спортсмени з Луганської області вибороли 6 медалей: три золота та три срібла.