Прес-центр26 березня 2018, 15:03

Представниця нашого району стала призером Всекримського конкурсу учнівської та студентської творчості «Змагаймось за нове життя!»

17 березня 2018 року в м. Чернівці відбувся фінал Всекримського конкурсу учнівської та студентської творчості «Змагаймось за нове життя!».

Конкурс був започаткований у 2004 році відомою громадською діячкою п. Марією Фішер - Слиж (Торонто, Канада). Уперше він відбувся одночасно в Сімферополі, Севастополі та Ялті й упродовж 10 років проводився в Автономній Республіці Крим. Змагання юних талантів відбувалося за номінаціями: «Декламація», «Інсценізація», «Твір», «Науково-пошукова робота».

У 2018 році конкурс учнівської і студентської творчості «Змагаймось за нове життя!», присвячений Лесі Українці, провели як конкурс-фестиваль. Перший етап – відбірковий – у місті Полтаві, а другий – фінальний гала-концерт та нагородження – у місті Чернівці, яке пов’язане з долею Лесі Українки та Ольги Кобилянської. В Чернівці приїхали учасники з багатьох областей України, були і представники з Донецької, Луганської областей та Італії. 

Приємно, що в складі делегації від Луганської області була переможниця в номінації «Малюнок», учениця ІІІ курсу Марківського професійного аграрного ліцею Карина Савченко. Диплом І ступеня, кубок переможця та цінний подарунок їй вручив ректор Чернівецького університету. Також, почесне третє місце цієї номінації у учениці І курсу аграрного ліцею Катерини Васіної.