Прес-центр27 квітня 2018, 15:04

Представники Марківського району взяли участь у форумі «Стратегія в дії»

26 квітня перший заступник голови райдержадміністрації Олена Цовма очолила делегацію від Марківського району, яка взяла участь у Форумі регіонального партнерства «Стратегія в дії» в смт Новопсков. В рамках Форуму, відбулося урочисте відкриття ЦНАПу Новопсковської ОТГ, який створений завдяки проекту ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІІ». Дана установа повністю відповідає європейським стандартам, розрахована на обслуговування людей з особливими потребами, є ігрова кімната для дітей. В приміщенні Центру  розміщені комфортні віддалені робочі місця для працівників Пенсійного фонду, управління соціального захисту населення, центру зайнятості та інших. В Центрі можна отримати адміністративні послуги, що стосуються реєстрації, питань міграційної служби, юстиції.

У наступній тематичній панелі Форуму, відбувся  цікавий діалог на теми «Децентралізація-справжня спроможність місцевого самоврядування» та «Кращі практики місцевого самоврядування». Спікерами виступали: заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян, програмний менеджер ПРООН в Україні  Віктор Мунтяну, голова Новопсковської ОТГ Вадим Гаєв, виконавчий директор Луганського регіонального відділення Асоціації міст України Наталія Бойко, мер міста Кремінна Юрій Прокопенко та  голова Чмирівської ОТГ Юрій Войтенко. Основний меседж заходу – децентралізація – це коли держава стає ближча до людей.

В рамках зустрічі, голови  успішних ОТГ поділились своїм позитивним досвідом та наголосили на проблемах, які будуть виникати на шляху до створення громад.

 Виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Сергій Тихоновський закликав Міловський та Марківський райони активно включитися в роботу щодо проведення реформи децентралізації та рухатись вперед у створенні громади, не втрачаючи фінансових можливостей.