Прес-центр7 серпня 2020, 15:08

ПРЕЗИДЕНТСЬКА ПРОГРАМА В ДІЇ

У цей непростий час усі ми можемо потребувати підтримки та захисту. Особливо, коли мова йде про дітей-сиріт… Дати впевнений старт у житті їм може лише держава. Невід’ємною частиною такої підтримки є придбання житла. Наразі це питання залишається у пріоритеті державної політики Президента України та місцевої влади.

Так, 26 червня 2019 року вступила у дію Постанова Кабінету Міністрів України № 616, відповідно до якої діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, особи з їх числа мають право на придбання житла або отримання грошової компенсації за рахунок держаної субвенції.

З метою реалізації положень постанови, у Марківському районі розпорядженням голови районної державної адміністрації було створено районну комісію щодо визначення  напрямів та об’єктів, на які спрямовуються кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб  з їх числа.

Відповідно до розподілу субвенції, затвердженого розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая,  Марківський район отримав кошти у сумі 704754 грн  для придбання житла 2  особам з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що перебували на квартирному обліку першими у черзі.

Наразі, вже 1 дитина-сирота отримала ключі від довгоочікуваної  квартири. Хай їй щастить!