Прес-центр24 грудня 2019, 08:12

Привітали з Днем працівників архівних установ

Сьогодні, 24 грудня працівники архівних установ святкують своє професійне свято. Їх кропітка і благородна праця в сфері комплектування, забезпечення збереження і використання архівних документів є важливою ланкою  в роботі з впорядкуванням документів. Минають роки і документальні пам’ятники залишаються єдиними свідками історії. Дбайливо зберігати пам’ять про звершення, відкриваючи для поколінь невідомі сторінки історії, оцінюючи дані через призму багатого досвіду минулого — що може бути благородніше?

Архіви сьогодні — це надійна гарантія того, що пам’ять залишається живою, вільною від міфів та ідеологічних нашарувань. Втілена в архівних документах, вона зберігає позитивний та негативний досвід діянь попередників.

Тож, сьогодні з Днем працівників архівних установ на Марківщині вітали голова Марківської об’єднаної територіальної громади Ігор Дзюба та в.о. голови Марківської райдержадміністрації Олена Цовма.

«Збираючи документальні матеріали, ви робите неоціненну справу, оскільки зберігаєте свідчення історичної пам’яті українського народу та єднаєте її з сьогоденням та майбутнім. Прийміть найщирішу вдячність за невтомну працю, наполегливість та сумління, особистий внесок у справу збереження соціально-економічних, історико-культурних надбань нашого краю!» - звернулися посадовці та побажали всім працівникам та ветеранам архівних установ творчої енергії, вдалих пошуків, цікавих знахідок, нових успіхів у досягненні вашої високої професійної мети.

До речі, цього року, начальника архівного відділу Марківської райдержадміністрації Наталію Сафронову за багаторічну сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, ініціативність, значний внесок у становлення та розвиток архівної справи України відзначили почесною грамотою Спілки Архівістів України.

А головний спеціаліст архівного відділу Марківської райдержадміністрації Тетяна Сорочинська отримала в свою чергу Лист подяки державного архіву Луганської області.

Вітаємо наших працівників з гідними нагородами та з професійним святом!