Прес-центр19 жовтня 2017, 09:10

Проект «Змінимо країну разом»

18 жовтня, на площі біля райдержадміністрації, урочисто зустрічали представників Львівської області в рамках обміну досвідом між навчальними та культурними закладами двох областей за проектом Угоди про торгово-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво між Львівською облдержадміністрацією, Львівською облрадою та Луганською облдержадміністрацією за проектом «Змінимо країну разом».

Привітали гостей заступник голови райдержадміністрації Ігор Копатько, заступник голови районної ради Галина Худик, начальник відділу освіти Анатолій Бородавка та начальник відділу культури Олександр Богдашко. Вони побажали нових друзів, доброго настрою та від щирого серця вручили каравай.

Від сьогодні, протягом останніх жовтневих днів, знайомитись з освітньою та культурною спадщиною Марківщини будуть Ігор Логазяк - заступник директора, вчитель історії Родатицького НВК, Андрій Антох – вчитель математики Грушатицької ЗОШ І-ІІ ст., Оксана Шмагало – директор Народного дому. Зустрічатимуть колег колективи Марківської гімназії, Кабичівської ЗОШ І-ІІІ ст. та районного Будинку культури.

 Обмінюватись досвідом на Львівщині від нашого району делеговані: вчитель біології Кабичівської школи Віталія Панченко, вчитель математики Марківської гімназії Вікторія Григоренко та директор районного Будинку культури Любов Писаревська. Побажаємо їм приємних вражень та нових друзів.

 

Ідею обміну досвідом ініціював понад рік тому очільник області Юрій Гарбуз, яка стала міцним поштовхом до плідної співпраці педагогів Луганської та Львівської областей

За його словами, цей обмін вже є третім, в якому беруть участь 100 освітян та 30 працівників сфери культури. «Це єднання Сходу і Заходу в конкретних справах, у долях конкретних людей. Це народження традиції, яка змінить майбутнє нашої країни. Ніхто і ніколи не зможе розділити людей, об’єднаних власним досвідом, любов’ю до своєї справи, дітей і України», – наголошує Юрій Гарбуз