Прес-центр15 квітня 2020, 10:04

Прокуратура вимагає повернути територіальній громаді земельні ділянки вартістю понад 12 млн грн

Старобільська місцева прокуратура направила до суду позовну заяву про визнання незаконними рішень органу місцевого самоврядування та скасування запису про державну реєстрацію права приватної власності на земельні ділянки загальною площею 56 га вартістю понад 12 млн грн. Прокуратура вимагає скасувати рішення, що дозволить повернути землю у власність територіальної громади.

Прокуратура встановила, що у вересні 2018  року рішеннями Сичанської сільської ради Марківського району вказані землі комунальної власності зі складу земель запасу безоплатно передано 32-м громадянам для ведення особистого селянського господарства. Землі сільськогосподарського призначення було відчужено з порушенням встановленого земельним законодавством порядку зміни цільового призначення та їх безоплатної передачі у приватну власність.

Наразі за заявою прокуратури Марківський районний суд Луганської області відкрив провадження у справі. Судовий розгляд триває.

Окрім того, за фактом незаконної зміни цільового призначення вказаних земельних ділянок здійснюється досудове розслідування за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем) стосовно посадових осіб органу місцевого самоврядування.

 

Начальник Марківського відділу

Старобільської місцевої прокуратури

Луганської області                                                                                       О.Романенко