Прес-центр1 червня 2020, 10:06

Прокуратура виявила порушення у роботі працівників поліції Марківського ВП ГУНП в Луганській області

Марківським відділом Старобільської місцевої прокуратури проведено перевірку діяльності посадових осіб Марківського відділу поліції ГУНП в Луганській області щодо додержання вимог законодавства про адміністративні правопорушення під час застосування заходів примусового характеру. За результатами цієї перевірки встановлено ряд порушень вимог закону щодо порядку адміністративного затримання та доставлення громадян, складання протоколів про адміністративні правопорушення.

            Встановлено, що працівники патрульної поліції  порушують вимоги законодавства та безпідставно затримують громадян, без складання протоколів про адміністративні правопорушення та допускаються випадки неповідомлення про затримання та фактичне місце перебування затриманої особи, їх рідних та близьких. В ході перевірки виявлені випадки закриття судом проваджень у зв’язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення, що свідчить про незаконність такого адміністративного затримання осіб.

            За результатами перевірки прокуратурою на адресу керівництва Марківського ВП ГУНП в Луганській області внесено документ прокурорського реагування, за результатами розгляду якого трьох поліцейських притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

 

Начальник Марківського відділу

Старобільської місцевої прокуратури                             О. Романенко