Прес-центр8 червня 2017, 13:06

Рада ректорів переміщених вишів обговорила вступну кампанію-2017

На черговому засіданні ради ректорів вищих навчальних закладів, тимчасово переміщених з неконтрольованих українською владою територій області, обговорювалися результати роботи ради та перспективи на друге півріччя 2017 року.

У заході взяли участь директор Департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України Олег Шаров, завідувач сектору переміщених ВНЗ Департаменту Світлана Кретович, народний депутат України Олексій Рябчин, заступник голови ради ректорів відповідних ВНЗ, доктор технічних наук, професор, ректор Східноукраїнського національного університету ім. Володимира Даля Ольга Поркуян.

На порядку денному, як повідомляє сайт СНУ ім. В. Даля, присутні розглянули результати впровадження законів України, які регулюють діяльність тимчасово переміщених ВНЗ. Були підняті питання умов прийому у період вступної кампанії 2017 року, діяльності центрів Донбас-Україна та Крим-Україна, визначення мінімальної кількості балів з конкурсних предметів, з якими абітурієнт допускається до участі для вступу на медичні спеціальності,додаткового фінансування вишів-переселенців згідно з відповідним законом та ін.

Робота Ради ректорів також включала обговорення презентації та впровадження програми «UNPLAG» у переміщених вишах, визначення напрямків діяльності Ради на друге півріччя, повідомляє СНУ ім. Володимира Даля.