Прес-центр8 лютого 2018, 07:02

Раїса Пономарьова: Залучення інвестицій – реальна можливість покращення якості надання послуг мешканцям району

Влітку 2017 року ініціативна група бібліотекарів району скористалася можливістю співпраці з Міжнародною організацією з міграції (МОМ) в рамках реалізації Проекту «Підтримка згуртування та розвитку громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі». За словами директора Марківської централізованої бібліотечної системи району Раїси Пономарьової, спочатку було проведення семінарів – тренінгів, а з жовтня 2017 року, в рамках Проекту, експертною групою затверджено та профінансовано капітальний ремонт приміщень центральної бібліотеки на загальну суму 35 тисяч доларів.

 На сьогодні завершені основні роботи. Так, у відділі обслуговування замінено вікна та двері на енергозберігаючі, покрито ламінатом підлогу, змонтовано підвісну стелю, осучаснено освітлення. Розширено приміщення, встановлені 4 кондиціонери та 10 стелажів під книги. Частково відремонтований коридор. Позитивних перетворень зазнала й частина входу до ДЮСШ, а також внутрішня вбиральня. В рамках Проекту оновлено оргтехніку та замінено меблі.

Центральна бібліотека знаходиться в приміщенні районного Будинку культури, тому згідно клопотання відділу культури, з районного бюджету було виділено  кошти на поточний ремонт сходового майданчику та заміну дверей в сумі 28 тис. 707 грн.

«Залишилися дизайнерські роботи. Ми сподіваємось, що приклад бібліотечної ініціативної групи в прагненні щодо перетворення нашого життя на краще, наслідуватимуть й інші активні працівники соціальної сфери. Адже залучення інвестицій – реальна можливість покращення якості надання послуг мешканцям району», - вважає Раїса Пономарьова.

Урочисте відкриття оновленого культурного закладу планується на початок березня поточного року.