Прес-центр18 квітня 2019, 15:04

Районний етап фестивалю дружин юних пожежників на Марківщині

З метою навчання підростаючого покоління правилам безпечної поведінки, навичкам індивідуальних та колективних дій в різних життєвих та надзвичайних ситуаціях, розвитоку руху ДЮП в області, виявлення творчих здібностей у дітей та юнацтва 18 квітня у приміщенні районного Будинку культури відбувся районний етап фестивалю дружин юних пожежників, участь в якому взяли 7 команд.

«ЕКСТРИМ» ОЗО Марківська гімназія

«ВОГОНЬ ДОБРА» Кризька ЗОШ І-ІІІ ст.

«ІСКРА» Сичанська ЗОШ І-ІІІ ст.

«ПРОФІ» Марківська ЗОШ І-ІІ ст.

«ФАЄР» Курячівська ЗОШ І-ІІ ст.

«ВОГОНЬ СЕРДЕЦЬ» Височинівська ЗОШ І-ІІ ст.

«ЮНІ РЯТІВНИКИ» Веселівський НВК

Учасників фестивалю привітали голова Марківської районної державної адміністрації Ігор Дзюба, голова районної ради Андрій Лигута, побажавши яскравих вражень від завзятих змагань та перемоги найкращим.

Основним  завданням  всіх команд району є навчити молодь відповідальності за збереження життя та здоров'я людей, матеріальних цінностей від пожеж, правил пожежної безпеки, безпеки життєдіяльності.

Справжнім випробуванням для юних рятувальників стали спортивні змагання, під час яких діти вміло користуватися рятувальним спорядженням, в'язати вузли. Виконання даних вправ вимагає від юних рятувальників неабиякої згуртованості та хорошої фізичної підготовки. Загалом спостерігалось яскраве відчуття свята, бажання перемогти, високий рівень підготовки неймовірно вражав і створювало особливу урочисту атмосферу, розкрив в учасників нові грані талантів та самореалізації, надихнув на демонстрування всього найкращого, чого вони навчилися у процесі підготовки до змагань.  Кожна команда намагалася вразити журі своїм особливим, нестандартним та творчим підходом. Протягом всього глядачі мали змогу насолодитися неперевершеними виступами вихованців Марківського Центру дитячої творчості. Яскраві вболівальники відчайдушно підтримувати своїх улюбленців до хрипоти в голосі до останьої хвилини феєричного шоу.

За результатами суддівства І місце виборола команда «ФАЄР» з Курячівської ЗОШ І-ІІ ст.

на другому - «ЕКСТРИМ» ОЗО Марківська гімназія та на почесному третьому місці «ВОГОНЬ ДОБРА» Кризька ЗОШ І-ІІІ ст.

Учасники та призери фестивалю отримали грамоти, медалі та призи від організаторів фестивалю.

Слід зазначити, що цей захід викликає чималий інтерес у громадян. А це свідчить про те, що професія рятувальника є дійсно важливою та цікавою для усіх верств населення.

Щиро вітаємо учасників та призерів фестивалю за подароване незабутнє свято!!!