Прес-центр2 липня 2019, 14:07

Робота на перспективу

Вимоги до професійного рівня працівників змінюються з кожним роком. Особливо це стосується аграрної галузі, яка стрімко розвивається, використовуючи нові технології та техніку.

Сьогодні в агроформуваннях району працює багато досвідчених і старанних трударів, більшість з яких, на жаль, не має відповідної, як цього вимагає час, вищої освіти. Перешкодою стає відсутність можливості покинути рідну домівку у прагненні здобути вищу освіту.

У пошуках шляхів вирішення даної проблеми керівництво райдержадміністрації спільно з Марківським професійним аграрним ліцеєм має намір відкрити на базі вказаного навчального закладу факультети сільськогосподарського напрямку вищих навчальних закладів області.

З метою визначення яких саме фахівців з вищою освітою не вистачає  агроформуванням району, перший заступник голови райдержадміністрації Олена Цовма та в.о. директора Марківського професійного аграрного ліцею Олена Бондаренко зустрілися з керівниками сільськогосподарських підприємств району. Під час розмови, були визначенні шляхи спільних дій та терміни подачі списків бажаючих здобути вищу освіту.