Прес-центр9 вересня 2021, 13:09

Російсько-окупаційні війська знову обстріляли мирні населені пункти вздовж лінії розмежування на Луганщині

Найбільше постраждали мешканці села Трьохізбенка. Про це повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Так, ввечері 8 вересня 2021 року бойовики здійснили обстріл з населеного пункту Сміле у бік житлових будинків на околиці Трьохізбенки, що в Щастинській громаді. Ворог застосував заборонену Мінськими домовленостями артилерію калібрів 120 та 122 мм. В бік будинків мешканців Трьохізбенки було випущено 30 снарядів, 5 з них влучили у п’ятиповерхівку, від інших постраждали сусідні двоповерхівка та приватні будинки. Внаслідок обстрілу відбулось загоряння двоповерхівки, яке, на щастя, було швидко ліквідоване силами працівників ДСНС та лісництва.

«Звісно, люди налякані та перебувають у шоці. Ще й тому, що до настання холодів житло відновити неможливо. Наразі проводиться обстеження з метою оцінки збитків, вирішується питання відселення постраждалих родин. Тримаю питання на особистому контролі, щоб всі постраждалі швидко отримали необхідну допомогу. Про всі порушення режиму припинення вогню Українська сторона СЦКК поінформувала СММ ОБСЄ», – прокоментував Сергій Гайдай.