Прес-центр14 березня 2019, 13:03

Семінар-тренінг програми "Підтримки домогосподарств" на Марківщині

У Луганській області з серпня 2018 року впроваджується проект «Підтримка домогосподарств для внутрішньо перемішених осіб та місцевого населення» з низьким прибутком (нижче прожиткового мінімуму на члена домогосподарства) та без прибутку за підтримки Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.
Метою проекту є підтримка домогосподарств шляхом надання цільової грошової допомоги для початку відновлення джерела прибутку.
14 березня 2019 року голова Марківської райдержадміністрації Ігор Дзюба зустрівся з координатором проекту Іваном Коштурою та заступником голови Луганської ОО ТЧХУ Лідією Загребіною, які будуть координувати впровадження цього проекту. Представники вищевказаної організації надали очільнику району детальну інформацію стосовно програми «Підтримки домогосподарств» та мету свого візиту в Марківський район.
В приміщенні Марківської центральної бібліотеки для потенційних отримувачів допомоги був проведений тренінг-семінар. Іван Коштура проінформував присутніх про місію проекту, хто може взяти участь в ньому, про цільові групи отримувачів допомоги, детально ознайомив присутніх з етапами програми, зробив презентацію цієї програми, поділився досвідом роботи з неї в інших регіонах України. Лідія Загребіна та голова Марківської районної організації Товариства Червоного Хреста України допомагали заповнити всі необхідні документи учасникам заходу, дали роз'яснення щодо написання бізнес плану.
Зустріч пройшла в невимушеній атмосфері, присутні на зустрічі звертались до представників проекту з турбуючими їх питаннями, на які вони отримували кваліфіковану відповідь, приклади та допомогу.