Прес-центр26 квітня 2018, 08:04

Шановні ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Тридцять два роки тому вогонь Чорнобильської катастрофи обпалив землю України, залишивши свій чорний слід. Чорнобиль ввійшов в історію, як  найбільша техногенна катастрофа ХХ століття.
Наслідки катастрофи мали планетарні масштаби: величезні території були забруднені радіонуклідами, десятки тисяч громадян було переселено у безпечні місця з Прип’яті та довколишніх районів.  

Завдяки мужності і жертовності тисяч ліквідаторів наслідків аварії, які вже у перші дні страшного лиха прибули на Чорнобильську станцію і вступили в бій з невидимим ворогом – радіацією, людство отримало надії на мирне небо і відродження життя в зоні відчуження. Серед перших ліквідаторів було багато Марківчан. 

Відлуння біди стихне ще не скоро. Її наслідки відчують на собі і майбутні покоління. Проте, ми маємо з оптимізмом дивитися у майбутнє, вчитися на помилках, зробити все можливе, аби подібне не повторилося, берегти тих, хто жертвував своїм життям, здоров’ям, рятуючи світ.

 Ми, Марківчани, з глибокою шаною схиляємо голови перед учасниками – ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС за подвиг, під час якого вони втратили своє здоров’я, ставши на шляху сліпої ядерної стихії і захистили тим самим не лише Українську землю, а й усе людство від поширення смертельної небезпеки.

Вічна вдячність живим і світла пам'ять загиблим!

 

Шановні ліквідатори!

        Щиро бажаю всім Вам та Вашим рідним і близьким міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди. Нехай сонце зігріває Вас своїм теплом ще багато-багато років, а завжди поруч з Вами буде людська подяка за Ваші добрі справи!

        Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і процвітання.

 

З повагою

Голова Марківської райдержадміністрації                     Ігор Дзюба