Прес-центр14 жовтня 2019, 09:10

Шановні земляки, відважні сини українського народу!

 

Вітаю вас зі святом мужності і патріотизму – Днем захисника України! Ця пам’ятна дата об’єднує такі величні свята  як день Українського козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці та нещодавно запроваджене державне свято – День захисника України.

Чи є у світі ще народ, який би був таким волелюбним, як український, який би так палко прагнув свободи і який би впродовж майже всього свого історичного шляху був або уярмлений «доброзичливими» сусідами, або пригноблений суспільним ладом своєї ж країни, що був спрямований проти простого люду!? Чи є у світі ще народ, історія якого була б так закривавлена, як наша, у боротьбі за право на свободу, життя, людську гідність!?..

Важкі часи пережив наш народ, гула Україна у війнах і повстаннях. З палаючими очима, зціпивши зуби боролися українці за краще життя. А скільки було таких, що віддали своє життя у боротьбі за щастя рідного народу, а їхні імена залишилися незнаними, невідомими нащадкам! Ми з особливою повагою й пошаною вдивляємося в образи тих героїв, які хоробро боролися й віддавали життя за її волю й суверенність. Їх чимало було в історії нашої країни, імена цих відважних синів рідної землі золотом уписані в її пам’яті.

14 жовтня в нашій історії – це насамперед християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, яку українські воїни з давніх часів мали за свою покровительку. Ця дата символізує нерозривний зв'язок усіх поколінь захисників України.

Ми пам’ятаємо всіх полеглих земляків, вони без перебільшення – герої, ми шануємо тих, хто вже демобілізований, але не слід забувати й волонтерів. Вони – прості люди, які на другий план відклали особисте життя, адже не просто вболівають за майбутнє країни, вони мають незламну віру в перемогу і щодня роблять кроки для того, щоб наша армія та бійці були забезпечені всім необхідним, щоб хлопці на передовій вживали не технічну воду, а питну. За час свого існування народні активісти зібрали мільйони гривень на потреби армії.

Неймовірний сплеск патріотизму спостерігається сьогодні в Україні. Ще ніколи ми так не пишалися нашою національною символікою, своїм українським громадянством. Україна – країна патріотів.  Немає більшої цінності, ніж радість життя на вільній українській землі. І зараз ми як ніколи це розуміємо!

Наше завдання сьогодні – множити силу і могутність нашої Батьківщини і робити все можливе для збереження її цілісності, суверенності, недоторканості та подальшого соціально-економічного розвитку. Виконуючи свою роботу сумлінно, кожний може внести свій внесок у благородну справу зміцнення добробуту і стабільності України.

У цей святковий день від душі бажаю добра, щастя, злагоди і благополуччя кожній родині. Здоров’я і довголіття ветеранам, успішної служби солдатам і офіцерам. Нехай це свято відважних і патріотичних людей завжди буде мирним і радісним!

З повагою та найкращими побажаннями, в.о. голови Марківської районної державної адміністрації Олена Цовма