Прес-центр22 cічня 2019, 08:01

Шановні жителі Марківського району! День Соборності України увійшов до національного календаря як свято, яке ми відзначаємо на державному рівні. Адже ідея соборності України була однією з найзаповітніших мрій українців протягом довгих років.

Саме в цей день проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, який увійшов в історію українського народу як свято національної єдності. Цей день є символом об’єднання України. Він стверджує нерозривний зв’язок між усіма поколіннями борців за її волю і незалежність, демонструючи перед усім світом неподільність української землі і непохитність та монолітність української нації.

        Сьогодні ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Плекаймо все, що працює на ідею загальнонаціональної єдності, повсякчас пам’ятаючи про незліченні жертви, принесені на вівтар незалежності, соборності, державності. 
       З нагоди свята бажаю усім міцного здоров’я, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє рідного краю та України!

 

 

З повагою

голова Марківської районної державної адміністрації Ігор Дзюба!