Прес-центр14 лютого 2020, 09:02

Сімейний патронат – нова форма працевлаштування

Сімейний патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання її батьками складних життєвих обставин (безробіття, матеріально-побутових проблем, згубних звичок).
Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має позитивний досвід виховання дітей, відповідні житлові умови для догляду, виховання та соціальної реабілітації дитини у своєму помешканні.
До сім’ї патронатних вихователів можуть бути влаштовані діти віком від народження до 18 років. Оптимальний термін перебування дитини в патронатній сім’ї визначається відповідно до індивідуальних потреб дитини, виявлених обставин та їх впливу на стан дитини і не повинен перевищувати 3 місяців. В особливих випадках термін перебування під патронатом може бути подовжений, однак загалом не повинен бути більшим за 6 місяців.
Патронатний вихователь щомісяця отримує грошове забезпечення у розмірі п’яти прожиткових мінімумів (на даний час ця сума складає 10500 грн) та соціальну допомогу на утримання і виховання дитини в розмірі двох прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку (від 0 до 6 років – 3558 грн, від 6 до 18 років – 4436 грн).

Більш детальну інформацію про сімейний патронат Ви зможете дізнатися, звернувшись до Марківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: пл. Соборна, 21; тел. 9-24-05.