Прес-центр25 квітня 2019, 13:04

«Світ професій: мій вибір – мій успіх!»

У житті кожної людини вибір професії – серйозний та відповідальний крок. Проблема вибору професійного фаху завжди була актуальною і залишається такою в сучасних умовах. Яку професію обрати – одне з головних завдань у житті кожної людини.

Вибір майбутньої професії випускники роблять на підставі інформації отриманої з різноманітних джерел, власних природних здібностей, починаючи вже з років навчання в школі, ліцеї, гімназії.

Тож, сьогодні, 25 квітня з 8.00 години в центрі селища Марківка (на площі біля будівлі райспоживтовариства) стартував профорієнтаційний захід організований Марківським професійним аграним ліцеєм під гаслом «Світ професій: мій вибір – мій успіх».  Захід мали змогу відвідати всі бажаючі. Серед присутніх були голова Марківської райдержадміністрації Ігор Дзюба, голова районної ради Андрій Лигута, представники трудових колективів селища, а головне учні Марківської гімназії та Марківської ЗОШ «№1 І-ІІ ст. З привітальним словом до присутніх звернулася в.о. директора Марківського професійного аграрного ліцею Олена Бондаренко, відмітивши що, метою даного заходу – допомогти підлітку визначитися у своїй професійній спрямованості, зробити вибір та в майбутньому відчути задоволення від самореалізації та впевненість у власних силах. «Для кожної людини дуже важливо мати можливість забезпечити гідне існування своїй родині, своїм дітям, а для цього робота має приносити не лише задоволення, а й відповідну грошову винагороду» - додала Олена Сергіївна.

До уваги присутніх організатори професійно-мотиваційного конкурсу – викладачі вищевказаного навчального закладу разом із своїми учнями, підготували різнобарвну програму: змістовну презентацію робітничих професій, вікторини, конкурси, майстер-класи, виставку кулінарних виробів на пасхальну тематику. Взяти участь бажали всі дорослі й дітвора. Від початку  сором’язливі хлопчики й дівчатка з особливим азартом розписували смачнючі пряники та виводили малюнки оздоблюючи крашанки.

По результатам майстер класів колегія журі визначили призерів у номінації «Святкове оздоблення пасхальної випічки» та « Кращий кулінарний декор», які отримали грамоти Марківської районної державної адміністрації та районної ради й солодкі призи від організаторів заходу.  

Очільник району Ігор Дзюба подякував всім організаторам оригінального, пізнавального заходу та присутнім за підтримку й участь у святі, яке нікого не залишило байдужим!!!