Прес-центр8 листопада 2017, 13:11

Свято майстрів народного мистецтва

Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва відзначається 9 листопада разом із Днем української писемності та мови, згідно з Указом Президента 30.12.2013 № 717/2013 «Про додаткові заходи щодо державної підтримки культури та мистецтва в Україні».

Всеукраїнський день працівників культури було засновано з метою відзначити вагомий вклад творчих особистостей у відродження української національної культури, розвиток народної творчості, активну культурно-просвітницьку діяльність.

Саме завдяки відданим своїй справі митцям українська культура змогла зберегти свою самобутність, незважаючи на потужні натиски багатьох агресорів, і зайняти гідне місце серед світових культур. Українська культура консолідує на розвиток держави, розкриває нашу сутність та учить нас бути українцями, де б ми не були. Без традиції — нема культури, а без культури — нема нації.

Сьогодні заступник голови райдержадміністрації Ігор Копатько та заступник голови районної ради Галина Худик привітали працівників культури та аматорів народного мистецтва району із професійним святом, завітавши на урочистий захід в школу естетичного виховання.

– Мистецтвом слова, пісні, музики, танцю, організацією виставок, масових заходів ви піднімаєте над буденністю значимість людини, яка творить і розбудовує  нашу українську державу. Аматорське мистецтво у всі часи було справжнім, щирим і непідробним. Зберігаючи і примножуючи творчі традиції свого народу, ви виконуєте дуже важливу і почесну місію утвердження та зміцнення етнічної неповторності  українців у світі. Саме культура перетворює людину в особистість, формуючи національну спільність, вона робить нас неповторними, несхожими один на одного. Щиро вітаю вас з нагоди професійного свята. Зичу вам творчої наснаги та добра, – звернувся до присутніх Ігор Копатько.

За сумлінну працю, високий професіоналізм, особистий внесок у розвиток культури рідного краю та з нагоди відзначення Всеукраїнського дня працівників культури та  майстрів народного мистецтва  грамотами  райдержадміністрації та районної ради були нагороджені найкращі працівники культури  району:

  • Галина Зрожевська, провідний методист Марківського районного Будинку культури;
  • Максим Конюхов, завідувач сільського клубу «Україна»;
  • Любов Писаревська, директор Марківського районного Будинку культури;
  • Валентина Радченко, прибиральниця службових приміщень Початкового спеціалізованого мистецького навчального закладу (школи естетичного виховання) Марківського району;
  • Володимир Хряпкін, викладач Початкового спеціалізованого мистецького навчального закладу (школи естетичного виховання) Марківського району.