Прес-центр31 травня 2019, 11:05

Свято останнього дзвоника на Марківщині

Коли весна травневим ранком
Бентежить в жилах юну кров
На свято школи урочисте
Усі збираємося знов.

 Шкільне подвір’я забуяло цвітом.
Яка чарівна і тривожна мить!
Для когось- вкотре,
А для випускників- востаннє
Сьогодні шкільний дзвоник продзвенить.

 31 травня у  школах Марківського району пролунав останній дзвінок, який сповістив про закінчення 2018-2019 навчального року. І хоч свято це традиційне, та щороку хвилююче. Бо зі школою прощаються її випускники. Тож останній шкільний дзвінок – перш за все їхнє свято. І вітали їх з цією знаменною подією – стартом у самостійність – вчителі, батьки і, звичайно ж, першокласники, які з гордістю і повагою ди­вилися на дорослих учнів.

Урочисто прикрашене подвір’я школи, весела музика,  посмішки  сприяли піднесеному настрою усіх учасників  свята.

Голова Марківської районної державної адміністрації Ігор Дзюба взяв участь у святі останнього дзвоника в опроному закладі загальної середньої освіти Марківській гімназії районної ради, де у своєму виступі подякував вчителям за наполегливу працю з навчання та виховання дітей, школярам, на яких чекає пора канікул та відпочинку побажав міцного здоров’я, благополуччя, творчих успіхів та невичерпної наснаги, одинадцятикласникам - успіхів в опануванні знань, виважено обрати професію на все життя, реалізації ідей та досягнення поставлених цілей. Батькам випускників - оптимізму і віри у щасливе майбутнє їх дітей.

  Присутні на святі гості голова районної ради Андрій Лигута, завідувач районним методичним кабінетом Світлана Босенко, заступник керуючого приватного акціонерного Товариства «Агротон» Північний регіон Сергій Григоренко, також додали теплі слова у своїх промовах. Зворушливо та  щиро до присутніх звернулася директор опорного закладу Марківської гімназії Марківської районної ради Лариса Єфіменко, яка привітала дружний шкільний колектив із успішним завершенням навчального року.

  Школярам – учасникам та призерам олімпіад, конкурсів, змагань вручено відзнаки, грамоти, районного та шкільного рівня. Не залишилися без відзнак й вчителі.

Кульмінацією свята був неперевершений вальс у виконанні донечок зі своїми сором’язливими татусями, яких згодом змінили однокласники й стрімко закружляли своїх шкільних подруг у танку.

Остаточною крапкою свята став гучний гомін останнього дзвоника, який радісно вітали оплесками всі присутні на заході.

  Свято останнього дзвоника відбулося в усіх загальноосвітніх закладах району за участю представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, районного відділу освіти.