Прес-центр19 cічня 2018, 13:01

Триває співпраця громадськості району з Проектом ПРООН

Сьогодні, 19 січня, в райдержадміністрації відбулось, перше в цьому році, засідання робочої групи з питань безпеки громад району, яке вела спеціаліст проекту «Верховенство права та правосуддя для громад постраждалих від конфлікту районів України» у рамках діяльності ПРООН Аліна Лебедєва.

Були запрошені представники громадських організації «Надія» (с. Веселе), «Ліснополянський добробуд» (с. Лісна поляна), «Моя Марківщина» (смт. Марківка), «Промінь» (с. Кризьке), а також начальник райвідділу МНС Олександр Стародубцев та співробітник поліції Олег Драгола.

Присутні розглянули ряд нагальних проблем щодо безпечної життєдіяльності: потреба встановлення в населених пунктах додаткових дорожніх знаків, пішохідних доріжок, пристроїв примусового зниження швидкості «лежачі поліцейські», встановлення вуличного освітлення.  

Також особливу увагу приділили стану пожежної безпеки. Начальник райвідділу Олександр Стародубцев наголосив на необхідності активізації роботи щодо створення добровільних пожежних дружин та вирішення питання їх фінансування.

Після тривалого обговорення, безліч актуальних питань безпеки та правосуддя на селі, Аліна Лебедєва запропонувала представникам громадськості вирішити деякі питання шляхом написання проектних заявок на отримання грантів. Вона наголосила, що строк подання проектів до 26 січня, умовою є можливість реалізації його до кінця квітня цього року.

В рамках практичної частини зустрічі, учасникам був запропонований перегляд відеоролику навчального візиту співробітників поліції та громадськості Луганської й Донецької областей до м. Мукачева.