Прес-центр27 червня 2019, 13:06

У Марківському професійному аграрному ліцеї черговий випуск

Дуже швидко минає час. Проходить дитинство, юність… Ось і пролетіли та залишились позаду роки навчання в Марківському професійному аграрному ліцеї, де сьогодні, 27 червня 2019 року, відбувся випускний вечір. Це значна подія в житті кожного учня, адже попереду – пора звершень, пора самостійного, дорослого життя. Усі із хвилюванням чекали на цей день – 14 мужніх парубків 31 групи в добру путь яких проводжали класний керівник Андрій Гурбанов та майстер виробничого навчання Сергій Шиманський. Викладачі побажали своїм учням здійснення бажань і планів, успіхів та досягнення  омріяних вершин у майбутній діяльності, батьки благословили своїх дітей на успіхи, добро і щастя на життєвій ниві.

В урочистостях взяли участь: перший заступник голови Марківської районної державної адмініістрації Олена Цовма, начальник відділу молоді та спорту райдержадміністрації, які спільно із заступником директора з навчально-виховної роботи Ольгою Стрижаченко вручили випускникам свідоцтва про закінчення рідного навчального закладу та відзнаки здобуті в процесі навчання.

У своєму виступі Олена Олександрівна звернулася  до випускників  з напутніми словами: «Ви, дорогі учні, залишили в минулому перші труднощі пізнання професійних навичок, здобули неоціненні знання та вміння, навчилися використовувати їх на ділі, передавати іншим. Сьогодні ви отримаєте свідоцтва вашого успішного оволодіння навчальною програмою, але тільки від вас залежить, чи станете ви справжніми фахівцями, примножуючи добру славу свого навчального закладу». Також вона  висловила  слова подяки за щоденну напружену, самовіддану працю викладачам, які не тільки щедро діляться своїми знаннями, а й виховують молоде покоління свідомих громадян, справжніх патріотів своєї держави.  «Багато ваших вихованців стали керівниками сільгосппідприємств, організаторами виробництва, інші – просто хорошими працівниками, професіоналами своєї справи. Нехай кожен ваш день розпочинається усмішкою, а завершується відчуттям задоволення, думки ваші й вчинки проміняться добром і щедрістю, а серце зігрівається щирою вдячністю ваших вихованців» - додала Олена Цовма.

Особливо хочеться відзначити численні здобудки Марківського професійного аграрного ліцею на рівні області та України:

Марківський професійний аграрний ліцей нагороджений за І місце Всеукраїнських спортивних ігор серед учнів професійно-навчальних закладів «Козацька наснага», особлива подяка вчителю фізичної культури, тренеру Андрію Брюховецькому за підготовку та представлення видатних учнів а районному та обласному рівні;

Керівника гуртка Тетяну Пономаренко відзначили грамотою за творчий пошук та підготовку молоді до участі у ІV Всеукраїнському конкурсі учнівської та студентської творчості «Змагайся за нове життя!», присвяченому Лесі Українці.

Подякою навчально-методичного центру професійно-технічної освіти в Луганській області майстра виробничого навчання Сергія Шиманського за вагомий внесок у формування сучасного навчально-методичного забезпечення підготовки кваліфікованих робітників.

Гордістю цього випуску став здібний учень, успішний спортсмен – Максим Меженський, який неодноразово представляв наш район в області, де взявши першість показав достойні результати на Всеукраїнських змаганнях з греко-римської боротьби. Сьогодні з рук почесних гостей отримав районну грамоту за високі спортивні досягнення та посвідчення кандидата у майстри спорту України з греко-римської боротьби. Також від тренера Олександра Абаєва новий комплект спортивного трико.

Тож, наш Марківський професійний аграрний ліцей не менш видатний та багатий на талановиту молодь та викладачів. Вітаємо випускників їх батьків, та педагогічний колектив з плідним закінченням навчального року!!!