Прес-центр12 березня 2019, 14:03

У Марківському відділі Старобільської місцевої прокуратури проведено координаційну нараду за участю керівників правоохоронних органів

15 лютого 2019 року відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів району, на якій обговорено стан протидії злочинності, у тому числі організованим її формам, і корупції на території району у 2018 році.

На нараді були присутні керівники правоохоронних органів району та представники органів влади та місцевого самоврядування.

Завдяки вжитим у 2018 році заходам, у тому числі координаційного характеру, відбулися позитивні зрушення в організації роботи щодо профілактики та протидії злочинності, активізовано роботу щодо розкриття окремих категорій кримінальних правопорушень, у тому числі на пріоритетних напрямках діяльності (у земельній сфері, у сфері корупції, бюджетній сфері, охорони навколишнього природного середовища), забезпечено реалізацію та недопущення порушень конституційних прав і свобод учасників кримінального провадження.

Вжиті заходи щодо профілактики та запобігання злочинності сприяли у 2018 році тому, що у районі не вчинялися такі злочини, як розбої, зґвалтування, незаконне позбавлення волі або викрадення людини, хуліганства, незаконне заволодіння транспортними засобами.

У той же час криміногенна ситуація в районі залишається складною, проведена робота є ще недостатньою та потребує вжиття скоординованих заходів правоохоронними органами району.

За результатами координаційної наради винесено постанову із визначенням конкретних узгоджених заходів, спрямованих на ефективне виявлення, розкриття, припинення та попередження злочинів і корупційних проявів, усунення їх причин та умов.

Начальник відділу                                                                   О. Романенко