Прес-центр15 серпня 2019, 15:08

У роботі облдержадміністрації корупційні ризики будуть мінімізовані, – прес-конференція Віталія Комарницького

«Я намагаюся мінімізувати корупційні ризики в роботі облдержадміністрації. Діяльність обласної влади стане прозорою. Жителі Луганщини мають знати, на що витрачаються обласні кошти», – наголосив голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький під час прес-конференції.

Зокрема, необхідно перевірити доцільність використання у 2019 році понад 430 мільйонів гривень управлінням розвитку та утримання мережі автомобільних доріг області облдержадміністрації. Віталій Комарницький незадоволений якістю та строками виконання робіт. Наразі, як повідомив очільник Луганщини, практично на всі кошти укладено договори, а більшість робіт виконано. Тож, триває перевірка щодо законності укладання цих договорів.

Відносно Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віталій Комарницький зауважив, що вже скасовано тендерні процедури на закупівлю томографів на 54 мільйони гривень та змінені технічні умови на обладнання. Також очікується новий тендер на закупівлю трьох автомобілів швидкої допомоги для Старобільська, Лисичанська та Рубіжного.

Перевірки організовано і на інших підприємствах області. Зокрема, у Луганському обласному бюро судово-медичної експертизи.

«У ситуації, яка наразі склалася на підприємстві, вважаю, що має відбутись відкритий конкурс на посаду керівника», – зазначив Віталій Комарницький.

Важливим є питання нелегальної вирубки лісів. Стосовно цього очільник Луганщини повідомив: «Разом із нещодавно призначеним начальником Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства Павлом Головченком я ініціював проведення аудиту та інвентаризації лісового господарства області».

Перевіряються і перевізники, які функціонують за маршрутом між Сєвєродонецьком та Станицею Луганською, а також управління промисловості, транспорту та зв'язку облдержадміністрації.