Прес-центр25 жовтня 2017, 13:10

У Сєвєродонецьку організовано семінари-тренінги щодо запобігання корупції

Сьогодні, 25 жовтня, в облдержадміністрації за підтримки ПРООН відбулися загальний та спеціалізований семінари-тренінги Національного агентства з питань запобігання корупції щодо роз’яснення законодавства про конфлікт інтересів.

Відкриваючи захід, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко зауважив, що питання протидії корупції є пріоритетом у розвитку нашої держави. На цьому неодноразово наголошували Президент України Петро Порошенко та Кабінет Міністрів України, у тому числі й вчора на засіданні Ради регіонального розвитку, де була присутня делегація з Луганщини у складі голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза, голів райдержадміністрацій, міст, керівників промислових підприємств.

В області проводиться значна кількість різноманітних заходів на дану тему, де, як і сьогодні, безпосередньо на прикладах пояснюється антикорупційне законодавство та розглядаються питання, що виникають у  присутніх.

Заступник керівника другого відділу (Східний регіон) Департаменту моніторингу дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції НАЗК Олексій Юрков акцентував увагу на тому, що одним з основних засобів протидії і запобігання корупції є формування антикорупційної культури у суспільстві. Саме тому вже другий рік НАЗК проводиться широка інформаційна кампанія стосовно роз’яснення відповідного законодавства, зокрема, з конфлікту інтересів.

НАЗК наразі організовує відповідні семінари у всіх областях України.

Присутнім також були представлені нові Методичні рекомендації щодо запобігання корупції та врегулювання конфлікту інтересів, затверджених рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 29.09.2017 № 839.

У заходах взяли участь державні службовці та посадові особи юридичних осіб публічного права, уповноважені з питань запобігання і виявлення корупції тощо.