Прес-центр30 вересня 2019, 15:09

У Сєвєродонецьку відбулися обласні урочистості з нагоди Дня усиновлення

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький привітав усиновлювачів, прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників та працівників служби у справах дітей з Днем усиновлення під час обласних урочистостей, що відбулися сьогодні, 30 вересня.

Перед початком заходу очільник області відвідав Луганський обласний будинок дитини № 2, де ознайомився з його роботою, поспілкувався з працівниками та вихованцями.

У вітальному слові Віталій Комарницький подякував усім, хто присвячує своє життя вихованню дітей, віддаючи цій справі свої серця. «Кожна дитина має виховуватися у родинному затишку, в любові та піклуванні. У нашій області цього року 403 дитини отримали родини. Дякую вам, що пов’язали свої долі з цими діточками та дали їм шанс на краще майбутнє», – зазначив голова облдержадміністрації.

Під час урочистостей Віталій Комарницький вручив ключі від нового дитячого будинку сімейного типу, що збудований у смт Білолуцьк Новопсковського району, родині Романенків. Андрій і Галина Романенки створили прийомну сім’ю в 2015 році, й зараз виховують 8 дітей.

Кошти на будівництво було виділено з державного та обласного бюджетів, а також з місцевого – на проектно-кошторисну документацію. Загальна вартість склала 9,28 млн грн. Будинок має два поверхи з мансардою, а також велике подвір’я, присадибну ділянку та ігровий майданчик.

Взірцем для наслідування в піклуванні про дітей, збереження родинного вогнища попри всі негаразди можна назвати родину Закірових. Разом з прийомними дітьми влітку 2014 році вони, рятуючи життя, вимушені були евакуюватися з м. Кадіївки (Стаханова), а вже за рік у Лисичанську сім’я ВПО створила дитячий будинок сімейного типу.

Згодом справу батьків підтримала їхня донька. Юля разом із своїм чоловіком Сергієм придбали будинок, створили в ньому родинний затишок. У листопаді 2018 року в м. Лисичанську було створено ще один дитячий будинок сімейного типу, до якого влаштовано 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

За особистий внесок у вирішення питань соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, створення сприятливих умов для їх всебічного розвитку і виховання, формування високих духовних і моральних якостей та з нагоди Дня усиновлення Віталій Комарницький також вручив Листи подяки облдержадміністрації. Так, було нагороджено: головного спеціаліста служби у справах дітей Сєвєродонецької міської ради Ольгу Булачову, піклувальника з м. Кремінна Галину Бутенко, прийомних батьків з Міловського району Володимира та Ларису Гаврилюків, прийомну матір зі Старобільського району Ольгу Овчаренко, першого заступника голови Троїцької районної державної адміністрації Олега Сліпця та опікуна з Новоайдарського району Вікторію Цибу.

Крім того, було вручено листи подяки Міністерства соціальної політики України, грамоти та листи подяки служби у справах дітей Луганської облдержадміністрації.