Прес-центр23 серпня 2019, 11:08

Урочисте підняття Державного Прапора України на Марківщині

Знамення сяє сонцем золотим,

Небесною виблискує блакиттю...

З ним добували все, що є святим;

І нас із ним нікому не скорити!

Державний прапор як символ країни є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення. Під його знаменом йшли до проголошення самостійної України, до перемоги. Сьогодні синьо-жовтий прапор виблискує у кожному місті і селі України. Жодне свято, фестиваль, чемпіонат, офіційна церемонія чи інший захід не обходиться без національних кольорів. Серед різноманітності прапорів країн, Державний Прапор України є найкращим, адже кольори на ньому відображають сьогодення - стиглі пшеничні лани та майбутнє – мирне безкрайнє небо!

23 серпня 2019 року о 9 годині ранку на центральній площі селища Марківка відбулася урочиста церемонія підняття українського стягу з нагоди Дня Прапора.  

Право підняти Прапор було надано переможцям районних та обласних предметних олімпіад Валерії Моргосліп та Артему Саніну. Під звуки державного гімну синьо-жовтий прапор зворушливо та гордо замайорів над Марківщиною.

З вітальними словами до жителів селища та району звернулися голова Марківської об’єднаної територіальної громади Ігор Дзюба та голова районної ради Андрій Лигута.

«Сьогодні під благословенням Українського Прапора ми будуємо незалежну демократичну державу, досягаємо мистецьких і спортивних успіхів, творимо майбутнє. Нехай наш прапор завжди гордо майорить над Україною та буде надійним оберегом у всіх наших справах і помислах! Нехай мить, коли піднімається Державний Прапор і звучить Державний Гімн України, сповнює наші серця гордістю за рідну країну, додає сили й натхнення в її розбудові. Оберігаймо та шануймо наш Державний Прапор, виховуймо повагу до нього у дітей і онуків, бо він єднає та веде нас у майбутнє!» - наголосив у своїй промові Ігор Дзюба.

Державний прапор в серці кожного громадянина, люблячого свою Батьківщину. Там, де синьо-жовтий прапор – там Україна!

Одне з головних держаних свят зібрало велику кількість громадян, які відчуваючи свою приналежність до цього свята, з радістю спостерігали патріотичну концертну програму. Загалом панувала святкова атмосфера, жителі та гості райцентру були вже в очікуванні святкування головного свята країни – Дня Незалежності!!!