Прес-центр3 вересня 2018, 16:09

Урочисті заходи з нагоди Дня підприємця

 За традицією, у першу неділю вересня, у нашій державі відзначається День підприємця. Це свято було встановлене згідно Указу Президента України від 5 жовтня 1998 року з метою підкреслення важливості підприємницької діяльності у розвитку економіки країни  та демократії.

На сьогоднішній день в Марківському районі налічується 376 суб’єктів підприємницької діяльності, із них: 39 малих підприємств; 6 середніх підприємств; 331 фізичних осіб-підприємців. Основні види діяльності, що переважають в районі, – це роздрібна торгівля; надання послуг; будівельні та монтажні роботи; діяльність ресторанів; сільське господарство; пасажирські та вантажні перевезення; технічне обслуговування автомобільного транспорту. Так, протягом 7-ми місяців 2018 року до районного бюджету надійшло 4 млн.183 тис. грн.

Сьогодні представники бізнес-середовища району приймали вітання з нагоди професійного свята від голови райдержадміністрації Ігоря Дзюби, першого заступника голови райдержадміністрації Олени Цовми, начальника Марківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області Ніни Душенко, заступника начальника – начальника Марківського відділення Старобільської ОДПІ ГУ ДФС України Володимира Личмана, заступника директора Марківського районного центру зайнятості Лідії Пальохи, колишнього керівника податкової служби району Тетяни Меженської. Серед побажань успіху в бізнесі, нескінченної ділової енергії, подяки за значний внесок в наповнення районного бюджету, ряд підприємців отримали почесні нагороди та подарунки. Так, за значний особистий внесок в економічний розвиток регіону Почесною Грамотою Луганської обласної державної адміністрації – Луганської обласної військово-цивільної адміністрації був відзначений колектив СТОВ «Вікторія Плюс» на чолі з директором Олександром Бондарем, Грамоту райдержадміністрації отримала приватний підприємець Ольга Ткаченко, Подякою районного центру зайнятості за активну співпрацю зі службою зайнятості в частині комплектування кваліфікованими працівниками новостворених робочих місць був відзначений приватний підприємець Ігор Петренко.

Музичним подарунком для усіх присутніх став чудовий концерт, підготований аматорами районну.