Прес-центр6 березня 2019, 20:03

В Марківському районі відбулось свято Масляної

Масляна є одним з найстаріших свят слов'янських народів. Справжня забава, яка зберегла свої традиції в наші дні з язичницької культури. Цей смачне і неймовірно ситне свято триває цілий тиждень, який передує настанню Великого посту. Сьогодні Масляна є одним з церковних свят і називається ще Мясопустним або Сирним тижнем.

06 березня в районному центрі відбулося святкування цього чудового народного дійства. У даному заході взяли участь голова Марківської райдержадміністрації Ігор Дзюба, голова районної ради Андрій Лигута, підприємства, установи, організації району та їх трудові колективи, засоби масової інформації та жителі селища. До уваги глядачів було представлено театралізоване дійство, підготовлене учасниками художньої самодіяльності та працівниками районного Будинку культури.

Представники організацій та установ району, традиційно до уваги прискіпливого журі організували виставку смаколиків до масляної та разом зі своїми колективами презентували справжні витвори кулінарії. «Столи достатку» були наповнені різноманітними млинцями, варениками, випічкою на усі смаки, різносолами, духм’янились щойно смаженими ковбасами, м’ясними рулетами, усілякого роду запіканками, салом. Найкращими господарями млинців визначили колектив Марківського РТМО на чолі з головним лікарем Андрієм Третяком. Управління соціального захисту населення райдержадміністрації з керівником Сергієм Брюховецьким також отримали відзнаку суддів. Та представники Марківського професійного аграрного ліцею теж не лишилися без подарунка. Працівники Марківського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України в Луганській області приготували за таємним рецептом смачнючу польову кашу та частували всіх охочих на святі. Протягом всього дійства для присутніх звучали найкращі номери художньої самодіяльності у виконанні аматорів району. Незабутньою забавою для найменших жителів селища стало катання на конях. Народне гуляння закінчилося спаленням опудала, символізуючого «Зиму». Свято вдалося справді сонячним, недарма воно символізує наближення весни та завжди було запорукою гарного настрою.