Прес-центр17 серпня 2017, 14:08

Важливо об'єднати ресурси всіх бюджетів для інвестування в якісні дороги, - Глава Уряду

Фінансування  дорожніх робіт в Україні, визначених одним з пріоритетів роботи влади, має відбуватися з різних джерел, і тому доцільно об’єднати ресурси бюджетів різних рівнів – державного і місцевих - в цьому процесі. Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час перевірки стану ремонту дороги Р-57 “Цюрупинськ – Гола Пристань – Скадовськ». Глава Уряду відвідав ділянку автотраси в рамках робочої поїздки до Херсонської області.

Він підкреслив, що тривалий час на Херсонщині дорожні роботи майже не велись, а цього року відремонтовано вже понад 27 км дорожнього полотна, і далі цей показник збільшуватиметься.

«Капітальний ремонт країни, реконструкція доріг у країні триває. (Цього року) ми утричі збільшили обсяги виконання робіт, хоча й розуміємо, що роботи (попереду) багато, - зауважив Глава Уряду. - Дуже важливо об’єднувати зусилля і місцевих бюджетів - у рамках децентралізації у них сьогодні є кошти для того, щоб інвестувати у нормальні дороги. Підкреслюю, що українці мають повне право їздити і користуватися якісними дорогами. Більше того - українці будуть їздити нормальними відремонтованими і безпечними дорогами з нормальним полотном, розміткою, з високим рівнем безпеки. На це потрібен час, але обраний напрямок є правильним, і дороги в Україні будуть відновлюватися з кожним роком».