Прес-центр29 березня 2019, 18:03

Важливо, що діти з особливими потребами мають право на рівний доступ до освітніх, медичних, соціальних послуг, - Марина Порошенко

Під час робочої поїздки Луганщиною Марина Порошенко та виконуючий обов′язки голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь поспілкувалися з журналістами.

Зокрема, вона відзначила впровадження низки президентських реформ в області.

«Дуже важливо було побачити реалізацію на Луганщині соціальних реформ і, особливо, впровадження реформи інклюзивної освіти. Луганщина долучилася до цієї реформи восени 2018 року. Минуло не так багато часу, але в області вже відкриваються інклюзивно-ресурсні центри, ресурсні кімнати та медіатеки в школах, які запроваджують інклюзивну форму навчання», - зазначила дружина Президента.

Марина Порошенко підкреслила, що в області більше ніж 150 дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у звичайних школах.

Вони можуть не тільки отримати знання, а й соціалізуватися: «Ці діти потребують нашої уваги і мають право на рівний доступ до освітніх, медичних і соціальних послуг. Наступного разу я очікую послухати маленькі історії успіху юних луганчан».

Крім того, вона відзначила важливість зустрічі з талановитою молоддю Луганщини в обласному академічному українському музично-драматичному театрі.

Очільник області Сергій Філь подякував Марині Порошенко за приїзд та додав: «Луганщина втілює символи змін, ініційовані Президентом України Петром Порошенком, у повному обсязі – у нас будуються амбулаторії, центри безпеки та інші соціально важливі об’єкти, впроваджується реформа Нової української школи. Луганщина – це Україна і ми пишаємося цим. Ми робимо все для того, щоб люди відчували результати реформ, які реалізуються в Україні».