Прес-центр27 серпня 2019, 09:08

Відбулися районні урочисті заходи з нагоди 28-ї річниці незалежності України на Марківщині

В моїй Україні немає кордонів!

І море, і сонце, Дніпро, терикони,

Карпати зимою в засніжених шапках,-

Моя Україна! Люблю її! Крапка!

День незалежності України – це найбільше національне свято. Незалежність є найціннішим скарбом, найвищим досягненням і найвагомішим надбанням, здобутим поколіннями українців.

Районні урочистості за участі представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, трудових колективів, організацій та установ, представників громадських організацій, військовослужбовців, молоді, жителів та гостей Марківщини розпочалися о 18.00 на районному стадіоні «Нива».

«Ми йдемо важким шляхом, але у правильному напрямку. І в день народження держави, у день головного свята усіх українців щиро дякую Марківській громаді за натхненний труд, невтомну працю, активну громадську позицію та небайдужість. Все в Україні буде добре, бо вона багата щирими, працьовитими та відважними людьми! З нагоди Дня незалежності України бажаю вам, мої земляки, міцного здоров’я, щедрої долі та добра. Нехай радість та достаток будуть у кожній родині. А над Матір’ю-Україною запанує мир!» - наголосив у своєму привітанні голова Марківської об’єднаної територіальної громади Ігор Дзюба. З вітальним словам також виступив голова районної ради Андрій Лигута.

Цього святкового дня до уваги чисельної аудиторії організатори заходу запропонували розмаїття розваг на будь який смак. Справжні цінителі мистецтва мали змогу насолодитися та навіть придбати унікальні роботи народних майстринь Марківщини. Колоритна виставка винограду також зібрала навколо натовп глядачів.  Малеча створили справжню дорослу чергу аби по кермувати електромобілем. На імпровізованому фото майданчику всі бажали лишити світлину на згадку про цей святковий день. Вже за традицією в рамках акції «До твого серця Україно, свою долоню прикладу» кожен бажаючий мав змогу за допомогою фарби залишити на білому полотні свої вітання Україні.

Також цього дня, кращих марківчан у різних галузях відзначили грамотами райдержадміністрації та районної ради за сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток району та з нагоди Дня Незалежності.

Цікавинкою урочистостей стала відзнака ювілярів серпня. Провідний спеціаліст Марківського районного відділу реєстрації актів цивільного стану головного територіального управління юстиції у Луганській області Валентина Бурименко урочисто вручила посвідчення 35 річниця весілля Олексію та Наталі Скибі. 30 років від дня весілля відзначили серпневими днями Ігор та Юлія Копатько. 10-й день народження відсвяткувала Софія Корнєва, 20 років – Євген Ляшенко, 40 років – Костянтин Дорошенко.

Святковий настрій присутнім дарували творчі колективи та солісти районної сцени.

Від найменшого до найсоліднішого віку охоче приймали участь у святкуванні незалежності нашої Батьківщини – України.

В День Незалежності України, ми вітаємо всіх вас, хто своїми діями додається до нашої спільної справи – розбудови нової європейської держави Україна. Сьогодні наше завдання, завдання усіх громадян України – зробити все, щоб наповнити незалежність нашої країни справжнім змістом, докласти максимум наших зусиль і сили, щоб наблизити час розквіту України.

Зі святом, рідна Марківщино, зі святом, люба Україно!