Прес-центр14 лютого 2020, 14:02

Відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при Марківській райдержадміністрації

14 лютого 2020 року перший заступник голови Марківської райдержадміністрації Олена Цовма провела чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при Марківській райдержадміністрації.

         На порядку денному було розглянуто 44 заяви громадян щодо надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів та заяву щодо доцільності позбавлення батьківських прав.

Під час проведення засідання, членами комісії було детально обговорено питання, які потребували свого вирішення, ретельно вивчено документи по заявлених справах.

За результатами засідання,  заяви щодо надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів було задоволено – 60 дітей отримали відповідний  статус.

          В процесі розгляду питання щодо доцільності позбавлення батьківських прав, заявницю було заслухано щодо обґрунтування причини звернення до органу опіки та піклування,  в подальшому ознайомлено із нормами законодавства та прийнято конкретні рішення щодо розв’язання порушеної проблеми.