Прес-центр27 березня 2018, 15:03

Відбувся Форум місцевого розвитку

Сьогодні, 27 березня, в райдержадміністрації відбулося засідання Форуму місцевого розвитку Марківського району. У засіданні взяли участь заступник голови райдержадміністрації Ігор Копатько, голови селищної та сільських рад, керівники громадських організацій та інші представники, які зацікавлені в реалізації проектів місцевого розвитку.

Відкрив Форум місцевого розвитку Ігор Копатько, заступник голови райдержадміністрації, який подякував ПРООН за співпрацю з громадою, побажав плідної праці учасникам заходу. У ході Форуму голови громадських організацій доповіли про стан реалізації мікропроектів.

Голова громадської організації «Кризька сільська організація «Промінь»» Ірина Скиртач звітувала про результати Проекту освітлення по селам Кризьке та Сичівка. За її словами ПРООН профінансував встановлення автономного вуличного освітлення на сонячних батареях  по с. Кризькому – 20 стовпів, с. Сичівка – 13, на загальну суму 901 тис. грн.

Також в роботі засідання взяли участь: головний спеціаліст відділу економічного розвитку та торгівлі райдержадміністрації Наталія Єременко, голова Кабичівської сільради Михайло Бондар, голова Гераськівської сільради Ніна Плахотя, головний спеціаліст районної ради Тетяна Коваленко, голова районної організації Товариста Червоного Хреста Тетяна Золотоверх, представник громадської організації «Моя Марківщина» Сергій Рипало.

Спеціаліст з мобілізації громад Проекту «Верховенство права та безпека для громад у постраждалих від конфлікту районах України» Еміль Коренєв, нагадав про можливості щодо участі громадськості в реалізації ініціатив  громад в рамках реалізації Проекту "Відновлення врядування та примирення в охоплених конфліктом громадах України". А також висловив надію, що проведення Форуму в районі стане платформою для співпраці та взаємопорозуміння влади та громадськості. 

Досвідом роботи та майбутніми планами в напрямку реалізації молодіжної політики поділився представник новоайдарської громадської організації «Молодь Майбутнього» Ілля Саміляк.