Прес-центр14 травня 2018, 17:05

Відбувся практичний семінар для директорів навчальних закладів району

Сьогодні українська школа стоїть на шляху докорінної реформи, здатної зупинити негативні тенденції і  перетворити її на важіль соціальної рівності та згуртованості. Саме інноваційній діяльності навчального закладу як ресурсу забезпечення якості освіти в умовах становлення Нової української школи був присвячений районний практичний семінар для директорів навчальних закладів, що днями відбувся на базі Ліснополянської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Участь у ньому взяли перший заступник голови райдержадміністрації Олена Цовма, заступник голови районної ради Галина Худик та начальник відділу освіти райдержадміністрації Анатолій Бородавка.

З загальними положеннями реформування української школи та першими кроками, зробленими навчальними закладами району у цьому напрямку, присутніх ознайомила завідуюча районними методичним кабінетом Світлана Босенко.

Про інноваційний освітній простір Ліснополянської ЗОШ І-ІІІ ступенів: досвід, проблеми, перспективи у форматі «Нова українська школа» говорив директор вказаного навчального закладу Віталій Дяченко.

Сучасні науково-методичні підходи до проблеми компетентності вчителя в умовах реформування освіти стали темою виступу заступника директора з навчально-виховної роботи цього ж навчального закладу Тетяни Андрієнко.

У практичному блоці семінару його учасники переглянули фрагмент інтегрованого заняття у 2-му класі з курсу «Я пізнаю світ», «Як виникає веселка» та урок-дослідження з біології у 8-му класі «Види та індивідуальні особливості пам’яті».

Майстер-клас «LEGO Education як інноваційний інструмент STEM навчання у школі» для присутніх провела методист районного методичного кабінету Ірина Денисенко.

Наступним етапом заходу була фасилітаційна сесія, під час якої директора шкіл створювали модель Нової української школи.

Підводячи підсумки семінару, учасники були єдині у тому, що такі заходи є гарною платформою для обміну досвідом, для напрацювання спільних дій у роботі.