Прес-центр8 травня 2019, 22:05

Відбувся районний захід до Дня пам'яті та примирення і з нагоди 74-ї річниці Великої Перемоги

Друга світова війна охопила всю земну кулю, забрала і скалічила десятки мільйонів життів, принесла наймасштабнішу розруху і горе. Для Європи, як і для всього Нового Світу, це було жахливе потрясіння. Це була величезна трагедія і для України. Але як би важко не було, наші батьки, діди та прадіди зуміли вистояти і відвоювати переможний мир для рідної землі.

 У щиру вдячність нашим ветеранам війни за величезний бойовий і трудовий подвиг заради миру і майбутнього нащадків, 8 травня в районному Будинку культури з  нагоди Дня пам’яті та примирення та Дня Перемоги відбулися урочисті збори та святковий концерт.

На початку заходу, за наказом начальника відділу прикордонної служби «Марківка», майора В’ячеслава Шевчука прикордонники урочисто внесли до зали державні прапори.

Зі словами вдячності до присутніх звернувся голова Марківської районної державної адміністрації Ігор Дзюба, наголосивши що подвиг, здійснений нашим народом у роки самої страшної в світі війни та у післявоєнний період, житиме у віках та побажав  ветеранам якнайдовше бути в бойовому строю, жити у доброму здоров’ї, в оточенні рідних людей. До привітань долучився голова районної ради Андрій Лигута після чого у супроводі вихованців Марківської гімназії та прикордонників керівництво району традиційно поклали квіти до постаменту Героя Радянського Союзу, Маршала Радянського Союзу Андрія Івановича Єременко.

Хвилиною мовчання присутні вшанували земляків, які віддали своє життя за світле майбутнє своєї батьківщини. 

Неперевершеним подарунком для всіх присутніх на урочистостях став концерт, підготовлений творчими колективами Марківщини. Тематична підбірка зворушливих композицій воєнної тематики органічно перепліталися з влучно підібраним відеорядом. А яскраві номери у виконанні наймолодших артистів надихали на нові життєві подвиги. По закінченні концерту вдячні присутні довго не відпускали теплими оплесками аматорів сцени.

Згодом після концертної програми присутні мали змогу переглянути улюблені кінострічки воєнних літ просто неба, поспілкуватися в дружньому оточенні й поласувати польовою кашею та шашликами.

74 роки пройшло, але цей день залишається святим для кожного з нас. Мільйони українців загинули у тій страшній війні, віддали своє життя за наше майбутнє, за майбутнє всієї Європи і світу. Ми пам’ятаємо кожного з них. Вічна пам'ять героям Другої світової війни.