Прес-центр31 cічня 2018, 14:01

Відділ економічного розвитку і торгівлі районної державної адміністрації повідомляє

Кабінет Міністрів України  своїм розпорядженням від 27.12.2017 року № 983 – р затвердив план заходів з реалізації Концепції державної політики у сфері захисту прав споживачів на період до 2020 року.

Документом передбачено розроблення законодавчих актів, проведення заходів за участю представників центральних органів виконавчої влади, громадських організацій, бізнес-асоціацій щодо обговорення проблемних питань у зазначеній сфері та шляхів їх вирішення, розроблення навчальних програм з метою підвищення споживчої освіти громадян.

На виконання одного з пунктів плану заходів в Марківській районній державній адміністрації на базі відділу економічного розвитку і торгівлі створено консультаційно – інформаційну службу « гаряча лінія » з питань захисту прав споживачів. За телефоном гарячої лінії 9-21-64 можуть звернутися всі бажаючі для вирішення своїх проблемних питань.

Таким чином буде забезпечено правовий рівень захисту прав споживачів відповідно до європейських вимог, підвищено рівень правової обізнаності та поінформованості населення щодо своїх законних прав та механізмів захисту.