Прес-центр19 серпня 2019, 10:08

Вокалісти з Марківщини підкорили "Слобожанський спас"

 17 серпня 2019 у місті Сватове на Майдані Злагоди відбувся ХІІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс народної творчості аматорських колективів та виконавців «Слобожанський спас», який зібрав близько 600 учасників, серед яких – гості з Києва, Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Сумської, Харківської, Чернігівської областей та земляки з рідної Луганщини. Марківський район на цьому фестивалі представляли Олексій Фатєєв та Оксана Самойленко, в складі делегації перший заступник голови, в.о. голови Марківської районної державної адміністрації Олена Цовма, голова районної ради Андрій Лигута, головний спеціаліст, в.о. начальника відділу  культури райдержадміністрації Валентина Соболєва та директор районного Будинку культури Любов Писаревська.

Хотілося б відмітити, що проведення такого заходу має значний вплив на популяризацію декоративно-прикладного мистецтва, збереження українських звичаїв та надбань минулого краю, самобутньої народної творчості не тільки нашої області, а й всієї України.

Під час заходу можна було ознайомитися з виставками майстрів народного мистецтва, сучасного декору «UKRAINIAN Launge ZONE» та старожитностей. Також були проведені майстер-класи з вокально-хорового та декоративно-ужиткового мистецтва. Учасники та гості Фестивалю змогли поласуватись медом, запашним хлібом та справжніми українськими стравами.

Тож, на фестивалі-конкурсі учасники з 12 областей України оцінювали у наступних номінаціях: «Слобожанські візерунки» «Слобожанський вернісаж», «Калинова зоря», «Козача вольниця», «Пісенна слобода» та «Поетичний курінь».

Привітаємо наших земляків з абсолютною перемогою на вокальному конкурсі

І премію гордо та впевнено одержав Олексій Фатєєв, а володаркою другої стала Оксана Самойленко – наші Марківські зірочки. Своїми яскравими, вельми виразними, феєричними виступами марківчани одразу завоювали серця справедливого журі та надовго запам’яталися всім учасникам фестивалю.

Від усієї Марківської громади, прийміть найщиріші вітання Олексію та Оксано! Завдяки Вашому безмежному талану про Марківщину ще довго згадуватимуть на Всеукраїнському обрії. Це безсумнівно неоціненний внесок у розвиток культурної спадщини району – Марківщині є ким пишатися! Нових вам звершень у творчому та особистому житті, безмежної наснаги та добробуту вашим родинам!