Прес-центр20 лютого 2019, 15:02

Вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні на Марківщині

20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні, встановлений Указом Президента України від 11 лютого 2015 року № 69 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

 Сьогодні українці вшановують пам'ять учасників Революції гідності та героїв Небесної сотні. Саме 20 лютого стало переломним моментом революційних подій. Цього дня 2014 року на вулиці Інституцькій розстрілювали протестувальників. Тож саме ця дата увійшла в історію України як символ жертовності, патріотизму та героїзму. 

У період з 18 по 20 лютого 2014 року під час протестних акцій у державі сталися найбільш драматичні події, що призвели до масової загибелі патріотів України, які пожертвували своїм життям за наше майбутнє. 
Протягом всього тижня  в загальноосвітніх та бібліотечних закладах, музеях району проходять уроки мужності, інформаційні години. Невід’ємною частиною заходів є хвилина мовчання та свічка пам’яті, якими вшановують пам'ять Героїв, а також військовослужбовців та добровольців, які загинули на сході України, мирних жителів, всіх, хто поклав життя за незалежність і свободу нашої України. Учні загальноосвітніх заклади району долучилися до Всеукраїнської тихої акції "Ангели пам'яті" виготовили та розвісили паперових янголів на деревах по території закладів.

Сьогодні в приміщенні Центральної районної бібліотеки бібліотекар І-ої категорії Анна Коротун разом із завідувачем Марківським районним історичним музеєм Вікторією Бабенко для учнів 11 класу Марківської гімназії провели захід з нагоди вшанування Героїв небесної Сотні у форматі відео-екскурсу «Майдан – це стан душі і поклик серця». Тематичні відео-нарізки з відповідним текстом до глибини душі проникли кожному присутньому та на мить повернули всіх у події лютого 2014 року…

По закінченні заходу начальник відділу молоді та спорту Марківської райдержадміністрації, який також завітав на вищевказаний захід, подякував працівникам бібліотеки за чуттєвий та корисний матеріал з нагоди вшанування Героїв Небесної Сотні.

Герої не вмирають, вони вічно житимуть у наших серцях…