Прес-центр11 серпня 2017, 14:08

Юрій Гарбуз сформував штаб по запуску Сєвєродонецького «Азоту»

Сьогодні, 11 серпня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів перший штаб щодо запуску ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот», яке останні три роки працювало лише періодично на привізній сировині.

Керівництвом підприємства було повідомлено про рішення запуску у першій декаді вересня. Але для цього необхідне стабільне електропостачання. Тож, голова правління Сєвєродонецького «Азоту» Леонід Бугайов звернувся до очільника області з проханням вжиття відповідних заходів профільними підприємствами Луганщини.

«У непростій ситуації, що склалася в області, робота Сєвєродонецького «Азоту» є стратегічно важливим завданням, – наголосив Юрій Гарбуз. – Разом з усіма членами штабу ми повинні зробити все можливе для стабільного електропостачання цього підприємства. У період, коли Луганщину вважають ризикованим інвестиційним майданчиком, важливо зберегти промисловість задля подальшого залучення на нашу територію інвестицій, збереження робочих місць. У свою чергу, це сприятиме тому, що наша молодь у майбутньому залишатиметься працювати в області».

Юрій Гарбуз звернувся до всіх представників енергетичних підприємств області (а це – TOB «Луганське енергетичне об’єднання», ВП «Бахмутський ремонтно-експлуатаційний центр», ВП «Луганська ТЕС» та Інспекція Держенергонагляду у Луганській області) протягом тижня разом з «Азотом» розробити план заходів з чіткими термінами виконання необхідних робіт, щоб вже на наступному засіданні була зрозуміла дата запуску підприємства.

На «Азоті» планують запустити цехи з виробництва аміаку, карбаміду, аміачної селітри та інші допоміжні структурні підрозділи.  Це дозволить щомісяця виробляти до 50 тис. тонн аміачної селітри, 36 тис. тонн карбаміду, 10-15 тис. тонн аміачної води тощо. А головне – залучити до роботи до 3000 осіб, більшість з яких знаходяться у режимі простою, та стабільно виплачувати їм заробітну плату.

Ще одним питанням, з яким звернулося керівництво «Азоту» до голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації, це включення у роботу когенераційної установки, яка вироблятиме електроенергію із природнього газу. У свою чергу, Юрій Гарбуз звернувся до «азотівців» щодо підготовки ними до наступної наради необхідної документації з цього приводу для подальшого вирішення існуючих проблем.