Прес-центр13 березня 2019, 15:03

З нагоди Дня українського добровольця

14 березня - День українського добровольця - це свято справжніх патріотів. Людей, які свідомо, за покликом серця у важкий для своєї країни час стали на захист суверенітету і територіальної цілісності.

Сьогодні більшість добровольців вже у формі української армії продовжують захищати рідний край від загарбників. Своєю самовідданою службою і героїчними вчинками вони раз доводять, що неможливо перемогти тих, хто готовий за Батьківщину віддати своє життя.

 З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості, 13 березня 2019 року у переддень  Дня українського добровольця педагогічний та учнівський колектив Марківського професійно агарарного ліцею провели урок мужності на тему: "Формування творчої особистості з рисами громадянина- патріота". Гостем - героєм національно-патріотичного заходу став  солдат 54-ї окремої механізованої бригади, доброволець Олександр Калюжний, минулорічний випускник  вищевказаного навчального закладу. В рамках зустрічі – діалогу юний солдат ділилися думками щодо історичних подій, що відбуваються на сході країни,  розповів про рядові дні служби під час проходження курсу молодого бійця, про братерство і дружбу, яка допомагає вистояти і вижити в неспокійні, тривожні години. «Я пішов на службу, наслідуючи приклад старшого брата, з самого початку за мету взяв захищати свій народ, свою землю…» - спокійно та впевнено розповідав Олександр.  Захід відвідав  начальник відділу молоді та спорту Марківської райдержадміністрації Павло Якимчук. Потиснувши мужню руку молодого бійця Павло Миколайович закликав присутніх учнів ліцею взяти за приклад патріотичну позицію їх однолітка, який ще півроку тому був звичайним безтурботним хлоп’яком, а вже сьогодні добровільно став на захист своєї Батьківщини