Прес-центр9 серпня 2018, 13:08

За збут наркотиків – реальна міра покарання

Кількість наркоманів зростає в усьому світі, в тому числі і в Україні. Молоді необхідно усвідомити, що вживання наркотиків не просто шкодить здоров'ю людини, а й знищує, вбиває її. Наркоманія — це насамперед проблеми молоді. Наркоманія — це важка хвороба, яка дуже швидко розвивається. Як свідчать дослідження, часто вживати наркотики починають зовсім випадково, через цікавість. Молодь «знайомиться» з наркотиками на дискотеках і вечірках, в компанії з друзями. Існують й інші причини збільшення кількості наркоманів, а саме: економічна криза, безробіття, проблеми в особистому житті. Все це змушує людину за допомогою наркотиків шукати «кращого життя», але це життя без майбутнього.

Ні для кого не секрет, що наркоман становить небезпеку для оточуючих людей. В силу серйозної залежності, наркоман стає агресивним, жорстоким, аморальним. Під впливом наркотичних речовин, людина не може адекватно оцінювати те, що відбувається навколо і віддавати звіт своїм діям. У наркомана виникає порушення координації рухів, пропадає критична оцінка не тільки своєї поведінки, але і конкретних ситуацій.

Марківським відділом Старобільської місцевої прокуратури приділяється увага протидії злочинам, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків.

Так, протягом поточного року співробітниками Марківського відділу Старобільської місцевої прокуратури підтримано публічне обвинувачення  у 6 кримінальних провадженнях щодо злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних речовин, у тому числі щодо злочину, який пов'язаний з їх збутом.

Так, Марківським районним судом розглянуто кримінальне провадження за обвинуваченням мешканця Марківщини у скоєнні кримінальних правопорушень, пов’язаних зі збутом наркотичних речовин на території Марківського району. Злочинна діяльність обвинуваченого полягала у збуті наркотичного засобу-- концентрату з макової соломи з метою отримання грошових коштів, яка завдяки правоохоронцям припинилась  у квітні 2018 року.

Зазначену особу було затримано під час реалізації закупки наркотиків на місці злочину.

Його дії кваліфіковані за ч. 2 ст.307 КК України, як незаконне придбання, зберігання з метою збуту та незаконний збут особливо небезпечних наркотичних засобів, та за ч.2 ст.309 КК України   як незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту, вчинене повторно.

Під час судового провадження обвинувачений вину визнав повністю, щиро розкаявся у скоєному. Вироком Марківського районного суду обвинуваченого визнано винним у скоєнні інкримінованих його кримінальних правопорушень та призначено покарання у вигляді 6 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.