Прес-центр20 травня 2020, 10:05

Засуджено місцевого жителя Марківщини, який здійснив підпал трави

Марківським відділом Старобільської місцевої прокуратури підтримано публічне обвинувачення стосовно мешканця смт. Марківка, який обвинувачувався у знищенні та пошкодженні сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем ( ч. 1 ст. 245 КК України).

Під час судового розгляду доведено, що 3 квітня 2020 року обвинувачений, за допомогою сірників, підпалив залишки дикоростучих трав, рослинності та їх залишків у кількох місцях своєї земельної ділянки, яка межує з земельною ділянкою, що відноситься до земель комунальної власності Марківської селищної ради Марківського району Луганської області.  В результаті протиправних дій обвинуваченого вогнем знищено сухі дикоростучі трави на земельній ділянці загальною площею 3 га.

 Свою вину у вчиненні вказаного злочину громадянин визнав у повному обсязі та в ході досудового розслідування уклав з прокурором угоду про визнання винуватості.

19.05.2020 Марківський районний суд Луганської області затвердив вказану угоду, визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 245 КК України та засудив до 2 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з річним випробувальним терміном.

Довідково: на даний час вирок суду не набрав законної сили, оскільки триває строк апеляційного оскарження (30 днів із дня проголошення вироку).

 

Начальник Марківського відділу

Старобільської місцевої прокуратури

Луганської області                                                        О. Романенко