Прес-центр30 листопада 2017, 14:11

«Здай кров – врятуй життя»

30 листопада 2017 року в районній лікарні, під гаслом «Здай кров – врятуй життя», пройшов День донора, за участю медичних працівників Сєвєродонецької обласної станції переливання крові. Більше 40 мешканців Марківщини прийшли до медичного закладу, щоб здати кров та врятувати життя сотень хворих людей.

Організатори акції – районне медичне територіальне об’єднання. За словами заступника головного лікаря з медичного обслуговування населення Вікторії Гури, Сєвєродонецька обласна станція переливання крові завжди, при наявності, безоплатно надавала необхідну кількість еритроцитарної маси та плазми для хворих району. Але на сьогодні існує велика потреба у крові, її компонентах та препаратах, тому було прийнято рішення відновити в районі проведення Дня донора.

 Серед тих, хто прийшов до центральної поліклініки – і донори зі стажем, і ті, хто вперше бере участь у акції, виконуючи почесну благородну місію.

«Виявили милосердя сьогодні та здійснили жест доброї волі небайдужі до чужої біди мешканці Марківського району, працівники підприємств та організацій, які за велінням серця прийшли до поліклініки», – відзначає заступник головного лікаря з медичного обслуговування населення Вікторія Гура.