Прес-центр21 cічня 2022, 16:01

Зміни до тролейбусного сполучення Рубіжне-Сєвєродонецьк-Лисичанськ, стан реалізації проєктів на реконструкцію стадіону «Хімік» та зведення обласної лікарні, – пресконференція Сергія Гайдая

Очільник Луганщини під час пресконференції підсумував – за минулий рік в області швидко і якісно побудовано та відремонтовано 27 об’єктів соціальної інфраструктури.

Це дозволило Луганщині увійти до трійки лідерів загальнонаціонального рейтингу «Великого будівництва».

Зокрема, реконструйовані чотири сільські школи (Куземівська, Рудівська, Станично-Луганська № 1 та Новоайдарська школа-гімназія), два дитячих садочки («Малятко» у Кремінній та ясла-садок «Теремок» у Троїцьку), а також сім лікарських амбулаторій.

Крім того, для цих медичних закладів вдалося придбати два рентгенівські апарати, п’ять комп’ютерних томографів, три апарати УЗД. 

Відносно спортивної інфраструктури – реконструйовано басейн «Садко» в Сєвєродонецьку, ДЮСШ, збудовано чотири будинки для тренерів та спортсменів в Кремінній, три спортивні комплекси, 73 спортивні майданчики,  28 активних парків.

«Ми посилили потужності дорожнього будівництва. Лише в минулому році відремонтовано майже 200 кілометрів автомобільних доріг державного значення та 56 кілометрів вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах, оновлено п’ять мостів», – акцентував голова обласної державної адміністрації.

У Міловому осучаснили Меморіальний комплекс національного значення «Україна – визволителям», де також відкрили «Дзвін пам’яті».

У Сєвєродонецьку відновили сквер, який віднедавна названо сквером імені Сергія Губанова. Як тільки дозволять погодні умови – там буде відкрита алея пам’яті героїв АТО/ООС, елементи якої вже встановлені.

Щодо тролейбусного сполучення між Сєвєродонецьком, Лисичанськом та Рубіжним очільник Луганщини повідомив, що наразі проведено тендер на будівництво другої черги.

«Але дещо змінено підхід до реалізації проєкту. Якщо повністю з’єднувати три міста, то тролейбус їхатиме близько двох годин, що не дуже зручно для місцевих жителів. Тому маршрут Сєвєродонецьк – Лисичанськ (залізничний вокзал) буде подовжено по всьому Лисичанську і закінчуватиметься поблизу обласної дитячої лікарні. Також буде відкрито окреме тролейбусне сполучення Сєвєродонецьк – Рубіжне», – зазначив Сергій Гайдай.

На запитання журналістів стосовно строків початку реконструкції стадіону «Хімік» в Сєвєродонецьку він поінформував, що наразі триває розробка ПКД. Роботи розпочнуться після експертизи будівлі та тендерних процедур – або наприкінці 2022-го, або на початку 2023 року.

Ще виготовляється ПКД і на будівництво корпусів Луганської обласної клінічної лікарні – документи будуть готові до кінця березня. В червні має стати відомий переможець тендеру, а за два роки область отримає сучасну лікарню.