Прес-центр4 вересня 2018, 08:09

Звернення голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди 75-тої річниці визволення Луганської області від нацистських загарбників

Дорогі земляки!

Більш ніж півтора роки, з липня 1942-го по вересень 1943-го, наша область перебувала під нацистською окупацією. За цей час понад 100 тисяч людей було закатовано у нацистських казематах, 70 тисяч луганчан примусово відправлені на каторжні роботи до Німеччини. Визволення України від загарбників почалося з північно-східних районів Луганщини. Від Півнівки Міловського району до Кадіївки, Попасної та останніх сіл на кордоні області тривав важкий шлях довжиною майже 9 кривавих місяців.

Ми в неоплатному боргу перед полеглими у справедливій боротьбі за свободу, незалежність, право самому вирішувати свою долю. За цінності, які відстоювали наші предки у Другій світовій війні, боремося ми у сьогоднішній російсько-українській війні. Наразі ми стоїмо не тільки за свою землю, а й за долі луганчан, які змушені залишатись на окупованій території. Я зроблю все від мене залежне, щоб кожний з них усвідомлював себе громадянином України та пам’ятав – усі ми жителі рідної української Луганщини.

Миру усім нам!

Слава Україні!

 

З повагою

голова Луганської обласної державної адміністрації –

керівник обласної військово-цивільної адміністрації                           Юрій ГАРБУЗ