Прес-центр20 лютого 2022, 07:02

Звернення голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні

Шановні жителі Луганської області!

20 лютого в нашій країні віддають данину пам’яті Героям Небесної Сотні.

Саме в цей день у 2014 році відбувалися масові вбивства учасників Революції Гідності. Тоді весь світ побачив жахливі кадри, як злочинна корумпована влада розстрілює своїх громадян лише за їх виступ проти свавілля та безкарності, за бажання жити в цивілізованій європейській країні.

Протистояння тривало майже три місяці. Сотні тисяч українців зібрав мирний Євромайдан з усіх куточків нашої країни. І кожного дня ми вимагали, що досить жити не за законами, а за поняттями, досить підкорятися феодально-олігархічній системі, де права людини були майже повністю знищені.

Революція Гідності перемогла! Однак, за це віддали життя Герої Небесної Сотні! У вдячній пам’яті народу України назавжди залишаться імена усіх загиблих у ті великі та драматичні дні.

Так почався час справжніх героїв, людей, які без жалю готові ризикувати своїм благополуччям, віддати життя заради високої мети – побудувати самостійну правову демократичну країну, де інтереси кожної людини є найвищою соціальною цінністю.

Вісім років триває наша війна за належність України. Вже тисячі й тисячі захисників загинули, боронячи українську землю від російської навали та злочинного «русского мира». А скільки поранених, скалічених повернулися додому з фронту? Безліч…

Сьогодні, коли скаженіла верхівка кремля знову випробовує нас на міцність та погрожує черговим вторгненням, увесь світ став на захист України, підтримуючи конкретними діями та вчинками.

Не сумніваюся, ми вкотре доведемо, що українці непереможні, незламні, міцні духом та любов’ю до неньки України!

Слава Україні!

 

Голова Луганської обласної державної

адміністрації – керівник обласної

військово-цивільної адміністрації                                            Сергій ГАЙДАЙ