Прес-центр24 листопада 2018, 07:11

Звернення голови Марківської райдержадміністрації ІГОРЯ ДЗЮБИ у зв’язку з 85-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні – геноциду Українського народу

Щороку, в останню суботу листопада Україна у жалобі схиляє голову перед світлою пам’яттю тих, хто потрапив у грізні жорна тоталітарного режиму, кого забрала голодна смерть. У цей скорботний день ми найчастіше згадуємо трагедію вселенського масштабу – геноцид проти українського народу.

Голодомор – це жахлива сторінка історії нашого народу, на якій чорними літерами записані мільйони загиблих душ. Ще й до сьогодні спогад про страшний голод в Україні – незагоєна рана, невичерпаний біль, непрощений злочин.

Сьогодні, на жаль, ми не можемо повернути час назад та виправити ті лихі події далеких 1932-1933 років. Та наш синівський обов’язок – зробити все, аби пам'ять про заморених голодом, розстріляних, закатованих була живою для нинішніх та прийдешніх поколінь, аби ніколи не допустити подібного на нашій українській землі та в світі, берегти мир і спокій, жити у злагоді і порозумінні.

Дорогі мешканці Марківщини, щиро прошу Вас приєднатися до міжнародної акції “Запалімо свічку пам’яті” – вшануйте пам’ять усіх тих, хто загинув і страждав під час голодоморів та політичних репресій хвилиною мовчання та запаліть жалобну свічку у вікні своєї оселі.

Хай же пам'ять про всіх невинно вбитих згуртує нас, живих, додасть нам сил та волі, мудрості й наснаги для зміцнення та подальшої розбудови квітучої держави!

Вічна пам’ять загиблим!

 

З повагою

Голова Марківської районної державної адміністрації                    Ігор Дзюба